onsdag 13 oktober 2010

Rapa Vrakgods

Jag och ett par vänner hade en gång ett punkband vid namn Rapa Vrakgods, som fick sin första spelning innan vi officiellt var ett band och var därför tvugna att skriva så många punklåtar vi kunde på mindre än en vecka.

Av en rad olika anledningar, varav ingen av dem var vare sig brist på kreativitet eller bandsämja, tedde det sig som så att bandet i genomsnitt hade en spelning per år på sin höjd och inte fullt så många rep.

Eftersom Erik (i bandet känd som Cosmo) var upptagen med allt ifrån pyramidspel till scoutläger i Afrika och Benny (i bandet känd som Stålball) gick och blev familjefar i Finland så bidde det som så att jag och Christoffer (i bandet känt som Beatnikpoeten Vincent) i princip snickrade ihop skiva nummer 2 på egen hand, förutom lite sång som lades med de andra två (dock hade vi skrivit allting förutom de äldre låtarna som inte kom med på förra skivan).


Eftersom jag och Christoffer gått och blivit delägare i en liten studio med mycket god inspelningsutrustning, ett hyfsat trumset, fler förstärkare än man någonsin kommer behöva, etc, samt att vi är de enda arbetslösa i något av alla våra band, så började vi sätta oss och leka i studion och fick för oss att göra synthcovers på Rapa Vrakgods gamla (och nya) dängor.

Resultatet blev projektet "Repa Snelugg", som f ö var en del av alla de internskämt som Rapa Vrakgods kretsade kring. Bland andra karaktärer och fenomen i Rapa Vrakgods-universumet finns t ex den onde Santa Clown, hiphopkollektivet "Angereds Sushi" och det legendariska drägg/kängpunkbandet "Runka Kuken!", som Rapa Vrakgods officiellt är stora fans av och som tydligen skall ha uppfunnit punken någon gång på 60-talet, långt ute i de Göteborgska skogar som senare skulle bli kända som stadsdelen Angered.


Numer finns dock Repa Snelugg på riktigt och framförallt de senare inspelningarna börjar låta bra på riktigt (tack vare mycket studiopill och experimenterade).

Jag och Christoffer har även skrivit manus till första säsongen av TV-serien om Rapa Vrakgods. Förvänta er inte att inspelningen blir av i första taget, men det är inte omöjligt att den dyker upp på Youtube någon gång i framtiden.


Här är musiken iaf (Repa Snelugg):
http://www.myspace.com/repasnelugg

Rapa Vrakgods (för referens):
http://www.myspace.com/rapavrakgods




En kort sammanfattning av Rapa Vrakgods/Repa Sneluggs texter...

* Din Pappa - Skrevs mest för att reta upp nazister inför en spelning i Naziland (Kungälv).
* Ni Är Ju Dumma På Riktigt - Rapa Vrakgods skulle vara förband åt Cirkus Miramar och kände för att driva med deras publik (spelningen ställdes dock in).
* En Vegetarians Klagan - Engelskaläraren på gymnasiet kläckte idén om att skriva en låt om en vegetarian som vill äta kött.
* Gangsterpolisen i Vasa - De vill hälla ut Manuels öl och köra bort Ebba för att hon hånglat med Andrea.
* Mera Destruktiv Energi - Hur Rapa Vrakgods "festar" (om man skall tro dem själva).
* Världen - Christoffer och Erik bestämde sig för att skriva en "Dia Psalma"-låt.
* Rapa Vrakgods - Rapa Vrakgods "Vi är..."-låt.
* Santa Clown - Den här varelsen föddes ur ospecifierade substanser utanför ett dagis i Angered. Dagen efter skrevs låten om honom (enda låten på engelska!).

Och så de politiska numren som skrevs på slutet...

* Att Bånka En Anka - En kommentar till att tidelag är fullt lagligt enligt Svea Rikes lag. Även känd som "Tidelagsvisan".
* Bögblod - En kommentar till att bögar av någon mystisk anledning inte får donera blod.
* Negersnut - Har du någonsin sett en sådan? Förutom på TV då.
* Ut Och Skjuta Kuk! - För de som lyckas höra någonting av texten finns här ett anarkofeministiskt manifest att hämta.


Försök så gott ni kan att dechiffrera all internhumor, om ni orkar.


Och NEJ, Eriks pyramidspel och afrikanska scoutläger är INTE en del av Rapa Vrakgods internhumor utan är/var tyvärr (i fallet med pyramidspelet iaf) verklighet. Företaget hette Rubicon (ej att förväxla med juicetillverkaren med samma namn) och officiellt sysslade dem med sjukvårdsprodukter.Kan ha stavats med K istället för C, men jag är osäker.

Jag lovar att posta någonting vettigt tills nästa gång, ok?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar